tiistai 26. huhtikuuta 2016

Hakua, tottista, jälkeä, rallya ja partiointia

Nyt on muutama viikko mennyt niin, että joka päivä on koiratreenit, ihan joka päivä! Kieltämättä se, että tämän päivän treenit peruuntuivat kouluttajan sairastumisen takia ei haittaa yhtään kun voi olla yhden illan ihan kotonakin!
For a couple of weeks now we've had dog training every day, every single day! I won't deny, as the coach of today's practice messaged that she was ill, I was quite happy to get a evening at home!

kuva Kennel Stator photo
Minä ja Edi Kankaanpää näyttely, ROP VET
Me and Edi at Kankaanpää group show BOB VET
Molemmat koirat aloittivat nyt huhtikuussa Koirakoulu Naantalilla kurssit. Edi aloitti rally-tokossa ja Iines extremetottiksessa. Edi on oppinut ihan parissa kerrassa seuraamaan oikealla puolella ja tekemään kylttejä ja ratatreeniä oikealla suorittaen. Pitäisi siis varmaan ilmoittautua rallyyn voittajaluokkaan kilpailemaan niin saisin aikaiseksi opettaa luokan liikkeet valmiiksi! Iineksen extremetottis-kurssi pitää sisältönään sen, että koira tekee tottelevaisuuta ja kuuntelee omistajaa vaikka mitä häiriötä tulisi. Yksi kerta takana ja hyviä haasteita saatiin ja voitettiinkin itsemme!
Both dogs begun a course this month, Edi has been superb student at rally-obedience class, soon we can go to winner class to compete! Iines attends a course called extreme obedience where the aim is to do solid obedience despite any distractions. She does a good job there, good challenges to us!


Iines & Extremetottis/obedience 
Pelastuskoiratreeneissä meitä on muutamia kokeeneempia koirakoita, ja olemme vuorotellen järjestäneet toisillemme parin tunnin etsintäharjoituksen. Iineksen harjoituksesta kirjoitinkin jo. Olen ollut oman harjoituksen lisäksi myös sunnistamassa ja suunnittelemassa harjoituksissa. Kohta alkaakin jo uusi kierros harjoituksia. Viikkotreeneissä ollaan vahvistettu haukkuilmaisua, ja tehdään harjoitukset nyt niin että en lähetä koiraa (lähetyssanalla) vaan kävelemme vaan alueella. Ilmaisuongelmathan ovat nimenomaan tulleet partioinnissa, ei ratatreeneissä. 
At search and rescue practice we've continued with those longer search practices that we advanced ones organize for each others. At week practice we've focused on strong bark. 

Edi & Iines
Partioparaatipäivä
Scouts parade day


 Ollaan nyt pari kertaa jäljestetty Iineksen kanssa tänä keväänä. Näköjään tarvitsee palauttaa esinemotivaatio takaisin syksyn tasalle, sillä taas ollaan taannuttu siihen tilanteeseen että esineelle ei pysähdytä koska jäljestäminen on hauskempaa! Viime sunnuntaina tehtiin janatreeniä eli koiran olisi edettävä osoitettuun suuntaan suoraan ja löydettävä jälki siitä ja lähdettävä ajamaan se. Iineshän otti hienosti omassa etsintäharjoituksessaan jäljen yhtäkkiä kun oltiin n. tunti haravoitu aluetta. Kokeessa taas on 50m (A-koe) tai 100m (B-koe) pitkä kuvitteellinen linja, jonka loppuvaiheilta jäljen tekijä on kävellyt läpi - koira aloittaa 0m:stä etenemään kohti 50/100m pistettä ja toivottavasti löytää sen kohdan josta jäljentekijä on kävellyt 90' kulmassa linjaan nähden. 
Iines has been tracking a couple times. She needs to get back the focus that she had last fall, now she (again) thinks that articles just slow her down and she doesn't need to react to them... Last Sunday we practiced going straight forward until she finds the track.

Edikin oli mukana jälkitreeneissä, tosin seuramiehenä
Edi also participated to our tracking practice, only to accompany us

Onnellinen Iines jäljestyksen jälkeen
Happy Iines after tracking

Yllätys! Olikin tullut yöllä lunta kuivan kevään keskelle!
Surprise! It had rained snow during the night, such a dry spring it was.

Iines
trimmattu 12.4./groomed 12th April

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti