lauantai 12. huhtikuuta 2014

tottista ja hakua

Torstaina oltiin kahden kaverin kanssa kentällä ottamassa tottelevaisuustreeniä. Iinestä seurautin vapaana - hyväksi havaitulla tekniikalla ruokakuppi vasemmassa kainalossa - läpi henkilöryhmän ja pysähdyttiin vuorotelleen perusasentoon molempien viereen. Erinomaista! Jätin Inkun myös kavereiden väliin paikkamakuuseen. Treenattiin myös BH-koemaista paikallaanmakua siten, että kaverit menivät meistä noin 5m kauemmas molemmille puolille ja vuorotellen sanoivat joko "tänne" tai "tule"! Kerran pari Iines yritti nousta paikallaanmakuusta, tätä ei olla ennen tehty! Hienosti meni loppu kun ymmärsi ettei sen tarvitse totella muiden kuin minun maahan-käskyä. BH-kokeessahan toinen koira on kentän sivulla paikallaanmakuussa kun toinen koira tekee luoksetulon.
 
Lopuksi otettiin vielä kaverin suursnautseriuroksen kanssa paikallaanmakuun, välillä selin koiriin ja välillä katse koiriin päin, noin 10m päässä. Se on hienoa, että pitkän puurtamisen jälkeen alkaa nähdä työnsä tuloksia! Välillä on kyllä ollut ihan epätoivoinen olo.
Iines tyttöjen välissä makuulla kentällä

Kentän takareunalla W & I paikkamakuussa
 
 
Tänään lauantaina meillä oli hakutreenit. Odotellessamme, että treenimme alkavat, otimme hiukan tottelevaisuustreeniä metsän reunalla parin eri koiran kanssa. Tehtiin seuraamista, toisen koiran ohittamista ja paikallaanmakuutreeniä (aina on hyvä hetki treenata paikallaanmakuuta!)
 
Ennen hakutreenejä, paikkamakuussa bordercollieuros ja Iines

Jonon jatkoksi makuulle liittyi australiankelpieuros

Itse hakutreeneissä aloitettiin tyhjällä pistolla, hienosti teki laatikon ja kutsussa tuli luokse. Alku oli hieman hankala, sillä ekassa vastaan tulevassa puskassa oli jokin haju mitä ihan jokainen koira kävi haistelemassa. Se oli hyvä tyhjä pisto siinäkin mielessä, etten minä ollut käynyt sillä puolella metsää. Toinen pisto oli siitä puolesta vaikea, että 30m:ssä oli metsäautotie, jonka ylitys on koiralle hankala. Toisella lähetyksellä koira sai hajun, mutta kiersi takakautta piilolle. Kolmas pisto oli hauskaa katseltavaa, Iineksen pää pyöri hajun perässä ja jalat juoksivat täysillä minne sattuu - ihan kuin pää ja jalat olisivat olleet eri linkityksessä! Neljäs pisto, hieno löytö ja jaksoi vielä haukkua kunnes tulin perille asti.

J. Lankisen kuva, paluu maalimieheltä

Pohdintaa: Iineksen työskentely on itsenäistä hakumetsässä, mukavaa kun ei ole minusta riippuvainen. Tulee kuitenkin luokse kutsuttaessa, välillä joutuu kyllä melko painokkaasti kutsumaan. Iines etenee hyvin syvälle ja rataa pitkin, tekee hienosti ns. laatikoita. Tykkää taas toisaalta liikaa juosta ja energiaa menee välillä liikaakin siihen. Maalimiestyöskentelystä on tullut melko mallikasta, haukkuu makuulta (tai seisaaltaan) noin metrin päästä eikä mene maalimiehen päälle. Joskus täytyy kannustaa haukkumisen aloittamiseen, etenkin ensimmäisellä piilolla. Jaksaa hienosti haukkua kunnes kävelen perille asti. Seuraava haaste meillä on se hillitty & hallittu paluu maalimieheltä keskilinjalle ilman remmiä - Iineksellä on niin kova hinku jo seuraavalle maalimiehelle!

Iineksen kanssa Haunisten altaalla

Haunisten altaaseen ei saa koirat mennä, hiukan vain kastui varvas

Kävin koetoimitsija 2-kurssilla, teemana pk-kokeet

Iines sisustaa....
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti