maanantai 8. heinäkuuta 2013

Tottelevaisuusharjoitusta, BH-koetreenausta, hakutreenit x2

Iines:
Kotona ollaan treenattu yhteistyön ja leikin kautta seuraamista ihan pieniä pätkiä, istumista ja maahanmenoa ja näissä asennoissa pysymistä. Tänään käytiin keskustassa treenamassa ajatukset kohti BH-koetta (sehän meillä seuraavaksi tuleekin): ihan käveltiin autojen vilinässä, ohitettiin ravintola jonka terassi oli täynnä ihmisiä, tehtiin istumis ja maahanmenoharjoituksia eri paikoissa ja jätin Iineksen talon seinään koiralle tarkoitettuun koukkuun kiinni ja kävelin nurkan taakse pariksi sekunniksi ja tulin takaisin (tämä on BH-kokeessa). Uusi asia joka huomattiin, Iines on ihan hulluna mansikoihin! Ei mitään toivoa yrittää syödä kotona mansikoita tai tienvierustasta pikkumansikoita kun Iines on jo millimetrin päässä vaatimassa niitä itselleen. Edi vaan tuijottelee mikäli jotain lihaa tippuisi paistinpannulta, Iines haaveilee mansikoista! Ahneellahan on tunnetusti p:nen loppu - eilen lenkillä syötiin Iineksen kanssa mansikoita ojan reunalta, tipahdettiin ojaan! Melko jyrkkä oli kiivetä penger ylös, onneksi kukaan ei nähnyt :D 

Paras palkka!

Parkkipaikalla lähdössä keskustatourneelle

Puistonpenkki ja Iines odottaa nameja

Paikallaanmakuuharjoitus

Tänne ei menty / istumisharjoitus

Tähän jäätiin oikein luvalla!

BH-kokeessakin tämä, koira seinään kiinni ja omistaja nurkan taakse

Iineksen hakutreenit viimeisimmät kaksi kertaa:
eilen rata oli liian haastava kun pyysin 3 valmista maalimiestä, viikko sitten meni tosi hyvin kun oli peräänlähtönä kaks ja kaks yhtäaikaa eli neljä maalimiestä. Ensi kerralla helpotetaan ja harjoitellaan reilusti syvemmälle meneviä pistoja ettei jää liian lähelle etsimään.

Huomioitavia asioita:  • kun koiran lähettää metsään katso ennemminkin sinne minne haluat koiran menevän, ei koiraa. Koiran näkee sivusilmälläkin.
  • koiran vartalo menosuuntaan, ohjaajan vasen jalka askel eteen ja koiran lähetys siitä - tottelevaisuudessakin koiran paikka on vasemman pohkeen vieressä, tässä on järkeä.
  • koiraa voi helposti ohjailla haluamaansa asentoon&suuntaan kun opettaa koiran tulemaan käden luokse jossa nami; koiraa saa siirreltyä kuin sirkuskoiraa mihin suuntaan haluaa
  • anna koiran tehdä töitä äläkä hermostu jos se lähtee vikasuuntaan
  • älä huuda liian nopeasti pois, mutta älä anna juosta reissuilla liian pitkään ettei juokse itseään puhki eikä myöskään totu siihen että hakuradalla saa juosta miten sattuu
  • koiraa ei käydä hakemassa hukkareissuilta vaan koira tulee kutsusta omistajan luo (HALLINTA!)
  • ei liian vaikeita treenejä tauon jälkeen

Koiralle oikea suuntima

ja menossa seuraavalle kadonneelle ukolle

seuraava ukko löytyy tuolta (pitäis olla vasen jalka edessä!)

Iines varmistaa ettei häntä unohdeta treeneistä, torkku treenirepun vieressä

Edi:
Edin kanssa treenataan oikealla puolella seuraamista, ruutua, eteen lähtemistä ja houkutuksilta kieltäytymistä seuratessa eli esim kävellään lempparipallon tai patukan yli kun seurataan. Ruudussa esine-Edi meinaa aina tuoda sen etukulman tolpan! Ärsyttävää! Tässä ollaan jouduttu ottamaan askelia taaksepäin. Saiskohan siitä koskaan toko voittajaluokan koiraa? Kesälomaa odotellessa ;)
Edin piti mennä esineruututreeneihin (TPH:n järjestämiin) mutta loukkasi just samana aamuna varpaansa ja ontui sitten pari päivää. Ensi kerralla uusi yritys.

Edi "nättinä"

Edin katse kaukaisuuteen

Mustikkavaras-Iines

Pienet painit

Iines hyökkää yläilmoista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti