lauantai 7. tammikuuta 2017

Iineksen treenit

Perjantai-iltana olimme Iineksen kanssa treenaamassa tokoa Vanton lämpimässä hallissa. Treenin aiheina oli ruutu, merkin kierto ja jäävät liikkeet. Otettiin rivipaikkamakuuta/istumistakin.

  • Ruutua tein niin että useimmin siellä oli nami takaosassa tai sitten heitin sinne namin kun hakeutui oikeaan paikkaan. 
  • Merkin kiertoa tehtiin eri kierroksella, suurimmat treeniaiheet ovat se että se ei mene makuulle merkin viereen, tuo minulle merkkiä tai lähde haahuilemaan muualle. Saatiin tähään hyviä vinkkejä. 
  • Jääviä liikkeitä tein niin että itse peruutin ja namin avulla pysäytin aina koiran oikeaan asentoon. 
  • Istu-maa-seiso -vaihteluita tehtiin niin että itse istuin koiran sivulla ja ohjasin namilla - laitetaan nämä asennot ja niiden vaihdot lihasmuistiin!
  • Rivitreeni tehtiin kolmestaan niin että jokainen treenasi vaikeintaan. Iinekselle rivissä istuminen, bc:lle makaaminen ohjaaja piilossa, vehnälle rivissä paikallaan makuu

Ruutua tai merkin kiertoa ei ole nyt pystynyt treenaamaan paljoakaan sillä ulkona on joko tosi pimeää tai tosi liukasta. Sisällä huomasin sen, että ensinnäkin ruutu on hirmu iso sisällä ja toiseksi ei pysy matot paikallaan kun Iines kurvaa suorittamaan tehtävää. 

On ollut mielenkiintoista huomata kun treenimäärät ovat nyt vähentyneet, Iines tulee iltaisin oikein pyytämään tekemistä! Uusi aivan todella mahtava asia! Edihän on koko elämänsä, päivittäin, tullut pyytämään tekemistä ja sille on juuri sen vuoksi ollut helppoa opettaa lähes mitä vaan. Odotan innolla mitä tänä vuonna saadaan aikaiseksi.

Kiitos kuvasta vehniksen omistajalle!
Thanks to the owner of the wheaten for this pic!

Iines ei halua lähteä pois treenaamasta.
Iines doesn't want to leave training area
Iineksellä on ponnari tukassa niin ei ole tukka silmillä :D
Iines has a rubber band to get the fringe out of sight :D
Tänään olimme Iineksen kanssa hyppytekniikkakurssilla, vetäjänä virallinen hyppytekniikkakouluttaja Katja Kontu. Keskusteltiin mm. koiran fysiikan parantamisesta, hypyssä olevista tärkeistä lihaksista ja koiran asennosta hypyssä, esteelle hakeutumisesta, targetille hakeutumisesta jne. Teimme myös yksitellen hyppyharjoituksia koiriemme kanssa. Todella mielenkiintoista! Odotan jo jos pääsisin tekniikkakurssille osille 2 ja 3. Iineksen spondyloosista johtuen osallistun niille mahdollisesti ilman koiraa, olenpahan sitten viisaampi seuraavaa koiraa varten. 

Hyppytekniikkakurssilla
Jumping technique course
Saatiin lunta!
We got snow!

Palveluskoirien SM:ssä tarvitaan paljon talkooväkeä, itse menen koko ajaksi, toivottavasti pääsen joku vuosi myös kilpailemaan! Kuvatekstissä sivusto jota kautta pääset ilmoittautumaan työntekijäksi.
http://www.pksm2017.fi/html/ilmoittautuminen.html 

Yesterday me and two friends rented a warm training hall to train obedience. Excellent work from everyone, and good advises to each other. We were able to train such things that are impossible outside due to the darkness or slipperiness or inside the house due to the need of space. Today me and Iines were at a jumping technique course (part 1), very interesting seminar in the beginning and then some practices. Can't wait for the next parts! Maybe I'll participate them without the dog because of her spondylosis - but I'll get smarter for the next dog then ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti