sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Virta-testi oli ja meni...

Iinekselle järjestettiin viikon alussa VIRTA-testi eli viranomaistesti joka ratkaisee sen, pääseekö koira hälyryhmään viralliseksi hälykoiraksi. No, eipä päästy. 

Etsintäsuunitelmani sentään oli hyvä ja takana kulkemassa erinomainen kartturi (vain kompassilla ja kartalla ilman gps:iä, respect). Alueen "ongelma" oli se että siellä oli lenkkelijöitä ja marjastajia joten koira juoksi täysillä ja kaukana ensimmäisen tunnin. Koira kyllä löysi "kadonneen" mutta jaksoi haukkua vain kerran ja tuli takaisin, eikä vienyt minua määrätietoisesti kadonneen luo. Tämä hylkäsi siis testin - puutteellinen yhteistyö ja maalimiehen jättö. Täytyy todella alkaa treenata alueilla jossa on muita ihmisiä samaan aikaan, etsinnätkin monesti alueilla jossa kulkee/on kulkenut paljon ihmisiä. Virta-tarkastaja ehdotti myös meille ilmaisun vaihtoa rullaan koska on niin liikkuvainen koira ja varmuus ei ihan riitä (ainakaan vielä) haukkua erityisesti vieraan ihmisen luona. Tästä rulla-ilmaisusta on minulle puhunut yksi jos toinenkin mutta olen itsepäisesti halunnut pitää Iineksen haukulla.  

Loppuviikosta otinkin sitten treenikaverini kanssa ekat rullatreenit kentällä niin että kaveri oli kyykyssä kentän laidalla, rulla (pieni patukka) ja koira vierellään, minä sanoin "tuo" että koira toi patukan minulle, "kiitos" jotta koira irrottaisi, "sivu" jotta tulisi sivulleni ja kytkin näyttöliinan (pitkä remmi), ja "näytä" jotta koira veisi minut kaverin luo. Onnistui kuulkaas muuten oikein erinomaisesti! Tästä on hyvä lähteä jalostamaan. Lopputavoitteena on siis se, että kun koira löytää "kadonneen", koira ottaa kiinni kaulapannassaan roikkuvasta rullasta (patukasta) ja tuo sen minulle, minä kytken koiran kiinni ja koira vie minut sinne missä kadonnut on. 

Koirakoulu Naantalilla ollaan treenattu tokoa viimeiset neljä keskiviikkoa, vielä on yksi kerta. Ollaan oltu hallissa ja ulkona, joka on hyvä kisoja ajatellen treenata molemmissa. Iines on tehnyt avoimen- voittajan ja jopa erikoisvoittajaluokan liikkeitä, painottuen kuitenkin siihen avoimeen luokkaan. Nyt on kotiläksynä opettaa ohjattua noutoa. 

Tässä tämä rulla joka roikkuu koiran kaulaspannasta sitten

Tämän päivän kotitreenit, merkin kierto, nouto ja ruutu
Todays obedience practice at home

Kannustamassa PEHA/IPOR kokeessa johon en itse osallistunutkaan
Cheering friends who attended search competition today

Aatu glen of imaalinterrierin ja sen omistajan kanssa katsomassa Rally-kisoja johon Edi ei voinutkaan osallistua
Glen of Imaal terrier Aatu with his owner accompanied me to rally competition



KKN:n tokotreeneissä oli vierailemassa myös keskikokoinen snautseri (pentu(
Standard schnauzer puppy at obedience practice
Iines attended the VIRTA test which defines whether or not she becomes an official rescue dog. Well, we didn't pass. At the area there were lots of people so she had a hard time staying close to me for she ran FAST the first hour tracking all those scents of different people. When she found the lost one, she managed to bark just once, she was so tired. She came back to me and didn't take me to the lost one so the test was a failure. 
At obedience practice we have been training open, winner and champion class tricks with Iines, mainly focusing on open class since it is the next class we are attending.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti