maanantai 9. toukokuuta 2016

Tintenfass-leiri 5.5.-8.5. Salusjärvellä

Olimme Edin ja Iineksen kanssa Tintenfass-leirillä neljä päivää! Tarjolla oli monipuolinen kattaus lajeja: haku, jälki, verijälki, noutometsästys, tottis, toko, esineruutu ja suojelu.
Me keskityimme Iineksen kanssa hakuun, esineruutuun ja tottelevaisuuteen, Edin kanssa rally-tokoiltiin keskenämme. Mahtavaa, kun nyt alkoivat lämpimät säät, nollakeleistä kahteenkymppiin ihan päivissä!
We spent four days on Tintenfass spring camp! There was something for everyone to train: search, tracking, blood tracking, retriever sports, obedience, article search and protection (ipo). We were so lucky that spring begun just now, from zero to twenty degrees in just a few days!

Torstai 5.5.
Reilu parin tunnin ajomatkan jälkeen perillä ja tavaroiden laittamista paikalleen. Nuoremmat koirat pääsivät maastoon, koska heille suunniteltuna mölli-koe seuraavaksi päiväksi. Tällä välin otin Edin kanssa rallyn voittaja- ja mestariluokan liikkeitä. Iines teki tokon avoimen luokan kaukokäskyjä (5m päässä istu-maa -vaihteluita) ja  liikkeestä jäävää seisomista. Iines teki myös "esineruutua", mutta koska me emme sitä ole koskaan harrastaneet niin teimme sen kuten jäljellä eli käveltiin 50x50m ruudussa ja Iines ilmaisi esineiden paikat hienosti etsimällä ne ja ottamalla esineen suuhun & tuomalla minulle. Ennalta-arvaamattoman hyvä!
Aurinkoinen iltakävely
Sunny evening to take a stroll

Edin kanssa treenattiin näitä rally-kylttejä (klikkaa suuremmaksi)
We did these rally tricks with Edi (click to enlarge)

Perjantai 6.5.
Aamupalan jälkeen maastoon, eli Iineksen hakutreeneihin. Kouluttajana oli Samuli Juntto. Koska historiassa on ollut vaikeuksia vieraille haukkumisesta, harjoiteltiin sitten niitä. Koiran lähetys, piiloutuneen etsiminen, haukkuilmaisu (lähti avustamatta kaikilla haukkumaan), minä kävelen keskilinjalta luokse ja kävelen maalimiehen & haukkuvan koiran ympäri ja lähden palaamaan kohti keskilinjaa jolloin maalimies palkkaa. Hyvä treeni! Tuli harjoiteltua haukun kestoa, vieraille haukkumista, sekä maalimiehen arvoa saatiin nostettua sillä että palkka tulee nimenomaan siitä hyvästä vahvasta haukusta eikä minun läsnäoloni johdosta. Moitteita sain siitä ette muistanut kehua koiraa treenin aikana!

Iltapäivällä pääsin esittämään molemmat koirat ulkomuotokatselmuksen (osana jalostustarkastusta) harjoittelun johdosta - itse en siis ole jalostustarkastukseen menossa mutta tämä arvostelija (Outi Hermiö) on pätevöitymässä siihen ja halusi nähdä erityyppisiä riiseneitä. Oli mielenkiintoista kuulla mitä kasvattajalla ja tarkastusharjoittelijalla oli molemmista koiristani sanottavaa!
Perjantai-iltana oli tarjolla vielä tuomari Outi Hermiön luento palveluskoirakokeen arvostelun osasista ja Dog Sportin ostosvankkuri. Outin luento kyllä avasi hienosti mitä tuomarit hakevat kokonaisuudelta ja liikkeen osasilta ja miten pienetkin asiat vaikuttavat arvosteluun.

Iines täydessä varustuksessa valmiina etsimään äijiä
Iines in full gear ready for search

Iltapala syöty! Koira-auton varustelut kunnossa.
Dinner done! Dog-mobile with its optimized gear

Lauantai 7.5.
Lauantai-aamuna taas hakumetsään, tällä kertaa otettiin toiselle puolelle rataa pelkkää tyhjää ja toiselle 4 ukkoa. Imaisut ukoilla otettiin lyhyt-pitkä-lyhyt-lyhyt. Iines ratkaisi hienosti pitkällä haukulla ongelmansa (kannattaako haukkua ylipäätään ja tarviiko sitä niin kauaa haukkua) aivan itsenäisesti ilman apuja. Tällä kertaa muistin kehua hienosta työskentelystä ja hallintakin oli parempaa!

Lauantai-iltapäivällä oli tottistreeni, kouluttajana Tytti Juntto. Iinekselle sain vinkkejä jäävään seisomiseen ja ylipäätään jääviin liikkeisiin.  Edin kanssa treenasin itsekseni rallyn voittaja- ja mestariluokan liikkeitä.

Yllätys oli kun Iines palkitiiin päivän lopussa: Inkku oli vuoden 2015 Tintenfass koira! Pisteitä saa siis terveystutkimuksista, leireillä käymisistä, ja tietysti tottis, pk, peko ym -tuloksista. Kasvattajan sivut pisteistä tästä linkistä.


HIENO noutokapula! Kultaisessa laatassa lukee vuoden tintenfass-koira ja Iineksen nimi & tulokset
Cool dumbbell that Iines got for Tintenfass dog of the year
Lahjakortti / gift card

Ennen tottista / Before obedience

Sunnuntai 8.5.
Mihin tämä aika hurahti? Viimeinen päivä ja hakumaastoon (eri maasto kuin aikaisempina päivinä). Neljä piiloutunutta, sovittu 30 haukkua per löytö, ja minun piti kävellä hitaasti kohti piiloa kun alkoi ilmaisemaan. Mukana myös umpipiilot (kompostiverkossa pressu päällä), jonne yritti ensin tunkeutua sisälle. Hyvät, suorat pistot, vahvat ilmaisut ja minä kehuin koiraa kovasti kun palasimme aina juosten piiloilta takaisin keskilinjalle. Tämä kehu-rallattelu toimi la & su erinomaisesti Iineksen mielialaan ja työskentelyyn! Kouluttaja kuitenkin muistutti, että välillä kannattaa tehdä hiljaisia treneejä ettei kokeessa koira hämmästy.
Kaiken kaikkiaan erinomainen neljä päivää treenatessa, koirat menivät paljon eteenpäin!

Saunan edustalta / Scenery from the sauna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti