sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Hyvää alkanutta vuotta 2016!

Hyvää alkanutta vuotta 2016! Vuoden vaihtuminen meni rauhallisissa merkeissä, ainoastaan kun naapuri ampui isompia pommeja aivan vieressä Iines oli sitä mieltä että enää ei ole hauskaa. Edi kuorsasi tyytyväisenä koko rakettien täyttämän yön. 
Happy New Year everyone! The year changed quite nicely, only when our neighbor fired the biggest fireworks Iines was a bit anxious. Edi happily snored the whole night!

Kävimme Iineksen kanssa testaamassa ensimmäistä kertaa Non-Stopin vetovaljaita ja vetovyötä, oli ihan hauskaa! Iines veti välillä niin hirmu lujaa että minulla meinasi kylmässä ilmassa keuhkot sanoutua irti! Kävimme vain pienellä juoksulenkillä sillä ulkoilma on nyt ollut pidempään pakkasella 15-30 astetta.
We tried out our new gear with Iines, Non-Stop harness and leash for running. We took only a little run since it has been minus 15 to minus 30 degrees Celsius outside for a while now. Momentarily I thought that my lungs are going to collapse since Iines pulled so fast!
Lähdössä juoksemaan Going for a run

Juoksua Running

Joulun parhaat lahjat olivat siskon antamat lelut, vinkuvat pehmot (kuvassa alla). Edi rikkoi omansa melko nopeasti mutta Iineksen vaaleanpunainen Hipponen on edelleen elossa ja erittäin tärkeä ja suojeltava, Iines haluaisi sen uloskin mukaan.
Christmas present favorites were the toys in pictures below from my sister. Edi demolished his toy quickly but Iines's pink Hippopotamus is very important to her and unharmed. 
Edi / Iines

Iines ja tärkeä Hipponen & important Hippo

Iineksen juoksut loppui tässä juuri, onneksi. Sopivasti juuri ennen kuin hakutreenien tauko loppuu! Ediltä taas hajosi kynsi mutta se on kotihoidolla hyvin tervehtymässä, onneksi vaurio oli pieni. 
Iines's heat is over, finally! Luckily the heat was during our search groups winter brake! Edi had an nail accident, but is healing super now.

Edin vauriokynsi / damaged nail
Ulkoilu on ollut välillä täys mahdottomuus kun ulkona on voinut olla lähemmäs kolmekymmentä pakkasastetta. Mutta kun on vähän lauhempaa, päästään pidemmällekin kävelemään. Ostin tänään vihdoin Iinekselle paksumman takin, paljon tykätyn ja suositellun Pomppa-takin! Lisäksi ostin Iinekselle uuden kaulapannan kun vanhassa ärsytti löystyminen sekä pistolukon lukon jumiutuminen jatkuvasti. Nyt on sellainen Non-Stopin panta kun vain sujautetaan pään yli, ja siinä on minimaalinen kiristyminen kun laittaa hihnan kiinni (eli ei ole kuristava eikä puolikuristavakaan). 
Going outdoors has been a challenge for a week or so now. Sometimes it has been minus thirty degrees outside. When it has been warmer we have been able to do proper walkies with the dogs. Today, I finally bought a good coat for Iines, much liked and praised Pomppa. She also got a new collar (by Non-Stop) since the old one got stuck (the lock got stuck) every single time it was used! 

Kun ei ollut vielä niin kylmää When it was still mild weather
Iineksen uusi Pomppa-takki ja Non-stop kaulain
The new jacket and collar
Uusi kaulapanta  new collar

Hienoa muotoilua, tärkeät lihakset peittyvät mutta pystyy liikkumaan,
lisäksi reikä niskassa että saa remmin läpi!
Excellent design: important muscles are protected and there is a
handy hole in the back of neck for the collar and leash!

Eilen lauantaina olin kauan odottamallani Palveluskoiraliiton Pelastuskoiraetsintä A-kurssilla, jolle saa osallistua kun on itse kouluttamallaan koiralla suorittanut pelastushaku/jälki/raunio A-kokeen.
Kurssilla käytiin läpi etsintätaktiikoita, kartanlukua ja suunnittelua, koirasta työvälineenä yms. Kurssi oli hienosti interaktiivinen, eri puolelta Suomea olevat kurssilaiset kertoivat miten heillä toimitaan ja koulutetaan ihmisiä sekä koiria. Nyt tarvitsee löytää vielä pelastuskoiraetsintä B-kurssi, jonne otetaan omat B-kokeen suorittaneet koiratkin mukaan, mahtavaa! 
Yesterday on Saturday I participated in a course for rescue dog handlers (A-course). I've waited that course since last summer when we got the search A-test through (that qualifies the participation for this course). The day consisted of lectures and group works of search tactics, preparation, dogs as a tool for searching lost people etc. Since I've now been on the A-course and we have the search B-test also passed, me and Iines are qualified for the B-course where the dog comes along to the course. 
Saimme tällaiset kirjaset
We got these booklets "rescue dog handler"

Tulevan vuoden tavoitteet: This years ambitions:
 • Iines: pelastusetsintä B-kurssi, Virta-tarkastus, TK1-koulutustunnus
  • rescue search B-course, Virta-test, obedience novice class cert
 • Edi: RTK3-koulutustunnus, näyttelyyn veteraaniluokkaan 
  • rally-obedience winner class cert, veteran show rings
2 kommenttia:

 1. Olipa hauska osua teidän blogiin surffaillessa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sun blogin tuohon lukulistaan, kiva seurata teidän edistymistä :)

   Poista