sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Iineksen toiset pelastuskoiratreenit

Tänään aamusta taas hurautettiin Iineksen kanssa pelastuskoiratreeneihin. Iines oli aamupala-aikaan hyvin järkyttynyt koska ruokakupissa oli vaan nimeksi nappulaa & lohibarf-ruokaa. Loput pakattiin metsäreissulle mukaan. 

Tehtiin taas namirinki keskelle metsää että Iines sai mennä kädestä-suuhun taktiikalla kaikkien luo vuorotellen käymään. En tiedä kumpi on pennulle parempi juttu, se että saa mennä moikkaamaan ihmisiä vai se, että saa ruokaa! Otettiin myös kaksi peräänlähtöä: keskilinjalla maalimies näytti Iinekselle että on namipurkki mukana ja lähti painelemaan syvemmälle metsään. Koko ajan katseltiin että mihin maalimies menee ja tsemppasin Iinestä kuiskimalla että "mihin se äijä menee, minne menee" jnejne, jotta Inkun keskittyminen pysyisi loittonevassa maalimiehessä eikä ympärillä olevasta treeniporukassa. Iines lähti molemmilla kerroilla kuin tykin suusta laittaessani käden sen pään viereen oikeaa suuntaa osoittamaan & sanoessani  Äijä! Iineksellä oli ensimmäisen maalimiehen löytämisen kanssa hetki vaikeuksia mutta onnellisesti löysi ukon ilman apuja! Tällä kerralla Iines pysyi hienosti maalimiehen luona kunnes saavuin noutamaan paikalle.

Sain hyvää palautetta että minulla on hyvä rauha lähettäessä koiraa etsimään äijää. Minulle sanottiin, että voin antaa koiran vetää autolta tullessa metsään ettei tapeta sen intoa tulla töihin. Voisin myös laittaa Iinekselle SPKL:n treeniliivin (Edillä käytössä olleen) jotta sille tulisi merkki että "nyt mennään töihin", joka otettaisiin sitten viimeisen maalimiehen kohdalla pois eli "työt ohi".

Kotiin tultuamme kävimme tekemässä Iineksen kanssa Edille esineruudun, jätettiin sinne kolme esinettä: hyvin hajustuneet mun hanskat ja pipon! Iines sisälle ja Edi ulos, hienosti jätkä etsi kaikki kolme esinettä. Tosin yhden esineen kanssa autoin menemällä lähettämään koiran lähemäs esinettä. Edi oli onnellinen kun pääsi tekemään töitä! 

Eilen treenattiin pihalla Edin kanssa tottista: noutokapulan heittoa ja tuontia, sekä pelkkää tuontia & luovutusta. Tehtiin myös seuraamista ja ruutuun lähettämistä jossa lelu valmiina. Kokeiltiin luoksetulo+maahanmeno, yllättävää kyllä hienosti onnistui!
Suomen Palveluskoiraliiton liivit koiralle  (170213)

Mahtuu myös Iinekselle kun kiristi remmejä  (170213)

Edikin halusi kuvaan  (170213)

Salaman kanssa saa aina valopäitä (170213)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti